С 350 базови станции, разположени на територията на 129 общини

...
 С 350 базови станции, разположени на територията на 129 общини
Коментари Харесай

A1 стартира 5G мрежата в Австрия

 

С 350 базови станции, ситуирани на територията на 129 общини А1 Group, част от която е А1 България, започва своята 5G мрежа в Австрия. Плановете на компанията плануват техният брой да нараства съвсем ежедневно. Официално мрежата от пето потомство на телекома беше пусната на 25 януари в Кицбюел, провинция Тирол, а от 27 януари А1 стартира да предлага 5G устройства и абонаментни проекти за клиентите си.

„ Нашата цел е да създадем Австрия една от водещите цифрови народи на Европа. ", разяснява австрийският канцлер Себастиан Курц, който участва на старта в Кицбюел. " Това значи цялата страна да има достъп до широколентов интернет. За нас е изключително значимо отдалечените и провинциални региони да се възползват от развиването на мобилните технологии. “, добави той.

А1 Австрия разполага с най-голямата оптична мрежа в страната с дължина от към 54 000 километра, а през 2019 година компанията закупи на търг лиценз за потребление на честоти от радиочестотния набор 3,5 GHz. Лицензираният интервал за потребление на радиочестотната лента е годен в интервала от 1 януари 2020 година до 31 декември 2039 година Малко след неговото публично влизане в действие, компанията започва своята 5G мрежа. A1 влага към 450 милиона евро годишно в разширението на цифровата инфраструктура на Австрия.

Българското посланичество на А1 Group организира разнообразни тествания на 5G технологията през втората половина на 2019 година. А1 България тества опциите и на двата вида 5G мрежи – от разбъркан вид или non-standalone (NSA) и от независим вид или standalone (SA). Компанията организира проби на разнообразни приложения на 5G, като автоматизация в промишлеността със специфичен 5G робот, гейминг с финалите по Counter-Strike:GO по време на Aniventure Comic Con в Интер Експо Център, супербърз широколентов достъп с предаване на ТВ канали с HD резолюция на 16 екрана по едно и също време в региона на Националния замък на културата (НДК), както и редица проби със смарт телефони и други крайни устройства. 

Стартът на 5G в България зависи от това, по кое време ще придобием нужните честоти за непрекъснато прилагане в обсега на 3,6GHz, показа проектите на компанията за нашата страна Красимир Петров, шеф „ Конвергентна мрежа и услуги “ в А1 България. " През това време ще получим противоположна връзка от нашите 5G клиенти в Австрия и на нейна база ще предложим по-добри 5G услуги в България. “, добавя той

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР